Over Ons

Het doel van Featherhair Creations is de gelegenheid bieden aan jonge talenten om zich te ontwikkelen tot professional op het gebied van artistieke- en podiumkunsten.

 

Stichting Featherhair Creations is uniek omdat wij eigen muziektheater- en musicalproducties maken in samenwerking met een jong, talentvol en creatief team. Jongeren tussen de 10 en 25 jaar zijn, onder leiding van de uitvoerend producent, samen verantwoordelijk voor de gehele creatieve verzorging van de productie. Van acteren en muziek tot kostuum, decor en grime. Daarnaast vragen wij niemand van onze acteurs of creators een participatiebedrag of een financiële bijdrage in enige andere vorm. Passie, talent en werkhouding is wat telt!

 

Gedurende het productiejaar worden ze in een veilige omgeving voorgesteld aan de professionele kant van het vak en leren zij waardevolle vaardigheden zoals samenwerken met andere afdelingen binnen een project, communicatie, het halen van deadlines, omgaan met onvoorziene teleurstellingen en voorvallen, netwerken en nog veel meer!

 

Zo krijgen jongeren een kans om op jonge leeftijd zichzelf te vinden en te leren zichzelf artistiek te uiten terwijl ze ook met de zakelijke en commerciële kant van het vak in aanraking te komen om ze zo voor te bereiden op een serieuze en succesvolle toekomst in de branche van de (podium)kunsten.

 

Onze oprichter en uitvoerend producent is op zestienjarige leeftijd begonnen met Featherhair Creations. Anne Hiddinga (18): “Na jaren als kind en jongere in amateurtheater en educatieve programma’s voor de podiumkunsten te hebben gezeten, zag ik dat er een grote vraag was naar een organisatie zoals Featherhair Creations. Deelnemen aan een gezelschap, kamp of lessen is vaak erg prijzig en daarnaast wordt men niet opgeleid tot uniek artiest noch krijgen zij voldoende kansen zich zelfstandig te ontwikkelen. Daarnaast heeft de jeugd bijna nooit (veel) eigen invloed en draaien de gezelschappen in Nederland al jaren dezelfde musicals en geen eigen producties meer. Er was verandering nodig. En je moet de verandering zijn die je in de wereld wilt zien, toch?"