Over Ons

 

Het doel van Featherhair Creations is de gelegenheid bieden aan jonge talenten om zich te ontwikkelen tot professional op het gebied van artistieke- en podiumkunsten.

 

Stichting Featherhair Creations is uniek omdat wij eigen muziektheater- en musicalproducties maken in samenwerking met een jong, talentvol en creatief team. Jongeren zijn, onder leiding van professionals, samen verantwoordelijk voor de gehele creatieve verzorging van de productie. We werken met jonge getalenteerde jongeren. De meeste jongeren volgen een opleiding voor een vak in de creatieve sector. Ze krijgen bij Featherhair Creations mooie kansen werkervaring op te doen in een professionele setting en zo ook hun CV uit te bereiden. Daarnaast vragen wij bewust geen financiële bijdrage van onze acteurs of creators om zo iedereen gelijke kansen te geven. Passie, talent en werkhouding is wat telt!

 

Gedurende het productiejaar worden ze in een veilige omgeving voorgesteld aan de professionele kant van het vak en leren zij waardevolle vaardigheden zoals samenwerken met andere afdelingen binnen een project, communicatie, het halen van deadlines, omgaan met onvoorziene teleurstellingen en voorvallen, netwerken en nog veel meer!

 

Zo krijgen jongeren een kans om op jonge leeftijd zichzelf te vinden en te leren zichzelf artistiek te uiten terwijl ze ook met de zakelijke en commerciële kant van het vak in aanraking te komen om ze zo voor te bereiden op een serieuze en succesvolle toekomst in de branche van de (podium)kunsten.

 

Onze oprichter en uitvoerend producent is op zestienjarige leeftijd begonnen als theatermaker. Anne Hiddinga: “Na jaren als kind en puber in amateurtheater en educatieve programma’s voor de podiumkunsten te hebben gezeten, zag ik dat er een grote vraag was naar een organisatie zoals Featherhair Creations. Deelnemen aan een gezelschap, kamp of lessen is vaak erg prijzig en daarnaast wordt men niet opgeleid tot uniek artiest noch krijgen zij voldoende kansen zich zelfstandig te ontwikkelen. Daarnaast heeft de jeugd bijna nooit (veel) eigen invloed en draaien de gezelschappen in Nederland al jaren dezelfde musicals en geen eigen producties meer. Er was verandering nodig. En je moet zelf de verandering zijn die je in de wereld wilt zien, toch?"