Tips voor je plan

Ik heb een goed plan. Wat nu?


Je hebt een goed plan bedacht, maar nu komt het moment van de waarheid. Het indienen van het plan. Waar moet je op letten? Wat moet je meesturen?

 

We geven je hier wat tips voor het indienen van je plan;

  1. Communiceer netjes en professioneel. Zorg dat er zo min mogelijk spelfouten in je mail en projectplan staan. Laat het indien nodig door iemand nalezen voor je het verstuurt. Ook daarna is het belangrijk dat je netjes communiceert.
  2. Zorg dat je plan en je aanvraag aan alle eisen voldoen. Hoe beter je je houdt aan de eisen, hoe groter de kans dat je positief bericht krijgt.
  3. Wees uniek. Wij zijn op zoek naar vernieuwende projecten. Zorg dus dat het project nieuw is en niet al door ons of anderen wordt uitgevoerd.
  4. Heb geduld. Het maken en opzetten van een goed plan kan tijd kosten. Geef jezelf genoeg tijd om je plan goed door te denken. 
  5. Ken de stichting. Je plan moet vallen binnen het doel van de stichting. Zorg dat je snapt waar de stichting voor staat en leg in je plan uit hoe jouw plan kan bijdragen aan de stichting! 
  6. Wees overtuigend. Je plan wordt beoordeeld op meerdere punten door mensen van de stichting. Je bent dus in weze mensen aan het overhalen om tijd en energie te stoppen in jouw plan. Overtuig hen waarom dat een goed idee is!
  7. Schets het plaatje. Leg in je plan uit wat je zelf voor ogen hebt als vervolgstappen, tijdsbestek en begeleiding. Neem ons mee in jouw visie.
  8. Wees flexibel. Stel jezelf flexibel en beschikbaar op. Afhankelijk van het ingediende plan en de aanvrager wordt er gekeken naar; de betrokkenheid van jou/ons/etc., de nodige professionele begeleiding en de overige nodige mankracht.