FUNCTIES

Acteur

Animatie

Beeldende kunst

Decorontwerper

Decorploeg

Editor

Illustrator

Kostuumontwerper

Grimeur

Rekwisiteur 

Schrijver

Cameraploeg

 

TAKEN:

acteur: Je bent acteur en je komt elke week naar de repetitie. Je speelt, danst en zingt in de productie en kan het gezicht worden van de productie. Ook zet je je in tijdens 'decordagen', fotoshoots en voor publiciteit. (denk aan mogelijke interviews, etc.)

animatie: animeer YouTube video's, intro's & outro's, logo's, en nog meer! Je krijgt veel artistieke vrijheid en werkt zelfstandig. 

beeldende kunst: Ontwerp en verzorg meerdere visuele aspecten van de show. 

componist: Je schrijft  en bewerkt de muziek, meestal bestaan de liedteksten al maar je hebt de vrijheid om daarin dingen (in overleg met de producent) in aan te passen, indien nodig help je mee mensen te zoeken die dingen kunnen inspelen en zorgt dat de muziek optijd beschikbaar is voor de cast en uiteindelijk ook helemaal 'zaal klaar' is. Dat betekend dat je ook overweg moet kunnen met 'Logic Pro X'.

decorontwerper: Samen met de producent/regisseur ga je rond de tafel voor het ontwerpen van het decor. Je bedenkt wat er voor nodig is en waar we dat kunnen halen. Je maakt een begroting en levert na het halen alle bonnetjes in bij de producent. Daarna zal je samen met andere mensen tijdens 'decordagen' alles in elkaar gaan zetten. Over die dagen heb jij, samen met de producent, de leiding. Ook tijdens de voorstelling ben je backstage en heb jij de leiding over de decorploeg. Voorafgaand van de productieperiode is er een bijeenkomst met de backstage crew en dan lopen we samen het script nog een laatste keer door met iedereens definitieve aanwijzingen.

decorploeg: Tijdens de voorstelling en generale repetitie help je met het op en af halen van het decor. Indien mogelijk help je bij de decordagen. Voorafgaand van de productieperiode is er een bijeenkomst met de backstage crew en dan lopen we samen het script nog een laatste keer door met iedereens definitieve aanwijzingen.

editor: Je bent handig met foto-/video-/audio- en/of illustratie bewerkingsprogramma's. Je kan gevraagd worden voor allerlei dingen. Van promotiemateriaal en socialmedia-advertenties tot aftermovies en merchandisedesigns. Het kan ook dat je wordt gevraagd het werk van een ander te bewerken. Bijvoorbeeld zodat een illustratie een poster wordt of een aftermovie een promofilmpje.  Natuurlijk word je alleen gevraagd voor projecten waar je voor in aanmerking komt. 

illustrator: Samen met de producent ga je nadenken over de nodige illustraties en de designs. Je levert je materiaal optijd en compleet in en bewerkt de tekeningen indien gevraagd.

kostuumontwerper: Samen met de producent/regisseur ga je rond de tafel voor het ontwerpen van de kostuums. Je bedenkt wat er nodig is (en eventueel wie er nodig is) voor het maken van de kostuums en waar we dat kunnen halen. Je maakt een begroting en levert na het halen alle bonnetjes in bij de producent. `Je zult sommige repetities erbij moeten zijn i.v.m. opmeten, passen, wijzigingen, etc. Ook tijdens de voorstelling en generale repetitie ben je backstage en help je met de kleding en omkleden.

grimeur:  Één of twee maal zal je bij de repetitie zijn om de grime te testen. Voor de voorstelling (en generale repetitie) en in de pauze zal jij je bezig houden met de grime. Je bent vroeg aanwezig op showdagen en werkt in pauzes de grime bij. 

rekwisiteur: Jij bent verantwoordelijk voor de rekwisieten. Samen met de producent/regisseur ga je rond de tafel om een lijst te maken met rekwisieten. Je bedenkt hoe en waar we ze kunnen halen en na het halen lever je alle bonnetjes in bij de producent. Tijdens de voorstelling en generale repetitie ben je backstage als decorploeg en als aanspreekpunt voor de rekwisieten.

schrijver: Samen met anderen ben je verantwoordelijk voor het verbale deel van een productie. Je maakt een script en levert het binnen een eventuele deadline in bij de producent. 

cameraploeg: Jij bent verantwoordelijk voor het filmen en editen van het promofilmpje. Je komt een paar keer naar de repetitie om te filmen en edit daarna de beelden. Tijdens de uitvoering en generale repetitie ben je backstage voor sfeerbeelden of zit je in de zaal voor het opnemen van de show.

 

 

Lijkt één van deze functies je iets? Stuur een mailtje!